Monday, October 24, 2011

Little Things: Another root canal

Lama gila tak tulis blog. Kes malas je nie sebab tu tak berupdate blog ni.

Anyway, minggu lepas, saya buat another operation root canal treatment. Kali ni gigi graham pula. Nicely done. Semua gigi pun nak buat root canal. Masalah la macam ni. Doktor siap suruh operate gigi bongsu. Sebab gigi bongsu tak nak keluar.Kopak la kawe gini deh!

Lepas seminggu buang akar, datang lagi untuk endofill and permanent filling. Elok lepas dia bius, dia buang temporary filling, tiba-tiba darah banyak gila keluar. Ah sudah. Even doktor pun panic. Siap dia sebut, tak kering lagi macam mana nie? Obviously, selama seminggu tu confirm dia nak bagi darah kering. Tapi apalah nasib, gigi ku darah tak kering.

So, operation kedua mengambil masa yang agak lama juga la. Lepas pergi operation gigi, jumpa wanie. Jalan-jalan tengok wayang. Konon nak lupakan sakit gigi. Tapi macam tak berhasil.Balik rumah, malam tu dah tak sedap badan. Nice. Subuh badan makin panas. Gigi pula makin sakit. Nice. Nice.

Hari ini seharian ketiduran. Sebab demam panas. Dah abang pula. Umi suruh masak bubur, ada ke pula dia buat jadi macam whipped potato da. Tak senonoh. Tapi effort ada. boleh bagi 2 setengah bintang la. Now dah tak bole nak tidur, sebab tidur banyak siang tadi. Adui. Semak. Semak.

2 comments:

  1. alhamdulillah....sekurangnya ad jugak yang jaga awak...semoga cepat pulih dari demam...jaga diri baik2...ingat pesan saya

    ReplyDelete
  2. ~ady~get well soon dart..im rooting on u ;)

    ReplyDelete