Saturday, December 17, 2011

Little Things: Untitled

Saat ini saya berada dalam keadaan yang melemaskan. Yep. Lemas. Sebelum ini, kalau orang cakap nak pinjam duit, saya bagi pinjam terus tanpa banyak cakap. Sebab? Kesian. At the end, saya yang dalam kesempitan. Bila minta hutang balik, pergh! Macam-macam diputarnya.

Memang manusia itu jenisnya tak suka membayar hutang agaknya. Hari ini, Sabtu, 17 Disember 2011; dalam beg cuma ada RM20. Makan tengah hari pun dah RM10. Apa orang tu tak ada perasaan kesian langsung ke? Rasa macam nak marah je. Haih. Siap dengan selamba nya dia cakap, tak boleh ke buat macam biasa? Kenapa nak larikan diri? Well, hello! Dah buat tahi, bukan saya larikan diri. I just live my life as usual. Awak tu yang rasa bersalah sangat kan? If not, takkan lah sampai hari ini duk mesej di handphone arguing pasal I'm leaving you.

Semalam bergaduh dengan budak-budak Baskin. Ye lah. Tak puas hati sangat semua orang. Let see if I quit. Sibuk semua pujuk balik suruh kerja. Jangan berhenti. Nasib korang lah. Hati ini dah tawar pun. Pasal komisyen semua orang tak puas hati. Kalau nak, usaha la bagi dapat komisyen tu. Saya rasa, saya dah habis malas dah menjual. Kadang-kadang duduk tak buat apa-apa. Kadang-kadang keluar berjalan-jalan dalam Jusco. Itu pun semua orang tak puas hati saya buat sales banyak. Kamu orang lagi banyak masa dalam Baskin. Kenapa tak buat sales banyak. Haih.

Hari ini kenduri kahwin member. Dah lah kerja. How could I ever possibly nak pergi ni? Dah lah semua dah tanya. Haih. Remy, kalau aku tak dapat pergi, sorry banyak-banyak. Congrats for getting married. :)


Sunday, December 11, 2011

Little Things: 50-50

There is no 50% confirm in a relationship.
It's either you want him/her 100% or not.
If there is only 50-50 in a relationship, move on.
They don't deserve you. They don't deserve your love.

Monday, December 05, 2011

Now he's a checkmate!

Dikutipku, bila sudi
Di bila tidak, dibiar mati.
Dan lebih menyakitkan,
Ku tetap tunggu di tepi jalan
-fynn jamal; suatu pernah


I know you're going to read this.

You kept asking me, am I mad at you. Well surprisingly, I'm not mad at you. Tapi I upset. Yeah. Upset being part of your life. I had once wrote "if you had no intention in catching me, please don't made me fall for you." Yeah. You did it. You had made me fall for you. But you had no intention of catching me. You read my blog. You know I was about to die from the inside. You came to me. Pretend to save me. Yes. Pretend. That's a harsh words to say. But you did.

You had made me wondering. Am I the one. Are you the one. People kept asking, what's our relationship. But it's me you dealing with. For me, every single busy day, if you do love that person, you will at least text asked about his/her day. But you didn't. Can you see how I started to get curious about you? Questions I've been asking in my head had no answer. So, I started to follow your flow.

Pada you, all those words itu semua mainan kan? Bila I tanya, you jawab serious. Ye lah. Mana ada cinta main-main. Habis sekarang apa you buat? Now, I thank to God for made me this way. Jenis perempuan yang susah nak percaya kata-kata dari mulut lelaki. Kalau tak, bertahun lah kot I kena tipu.

You mungkin lah pandai. Tapi sayang, you kurang bijak. Bila you pulangkan balik handphone I, you delete everything. Tapi sayang, itu handphone I, dah tentu I tahu macam mana nak bukak balik everything. All those chats. Hahaha. One more thing, you tak log out your facebook account. Well maybe you cakap itu privacy you, why I buka? Well dear, it's my handphone, why you tak logout? Haha.

Alhamdulillah Tuhan. Sebab sedarkan saya sebelum terlambat. And girls, please. Saved yourselves.