Saturday, December 17, 2011

Little Things: Untitled

Saat ini saya berada dalam keadaan yang melemaskan. Yep. Lemas. Sebelum ini, kalau orang cakap nak pinjam duit, saya bagi pinjam terus tanpa banyak cakap. Sebab? Kesian. At the end, saya yang dalam kesempitan. Bila minta hutang balik, pergh! Macam-macam diputarnya.

Memang manusia itu jenisnya tak suka membayar hutang agaknya. Hari ini, Sabtu, 17 Disember 2011; dalam beg cuma ada RM20. Makan tengah hari pun dah RM10. Apa orang tu tak ada perasaan kesian langsung ke? Rasa macam nak marah je. Haih. Siap dengan selamba nya dia cakap, tak boleh ke buat macam biasa? Kenapa nak larikan diri? Well, hello! Dah buat tahi, bukan saya larikan diri. I just live my life as usual. Awak tu yang rasa bersalah sangat kan? If not, takkan lah sampai hari ini duk mesej di handphone arguing pasal I'm leaving you.

Semalam bergaduh dengan budak-budak Baskin. Ye lah. Tak puas hati sangat semua orang. Let see if I quit. Sibuk semua pujuk balik suruh kerja. Jangan berhenti. Nasib korang lah. Hati ini dah tawar pun. Pasal komisyen semua orang tak puas hati. Kalau nak, usaha la bagi dapat komisyen tu. Saya rasa, saya dah habis malas dah menjual. Kadang-kadang duduk tak buat apa-apa. Kadang-kadang keluar berjalan-jalan dalam Jusco. Itu pun semua orang tak puas hati saya buat sales banyak. Kamu orang lagi banyak masa dalam Baskin. Kenapa tak buat sales banyak. Haih.

Hari ini kenduri kahwin member. Dah lah kerja. How could I ever possibly nak pergi ni? Dah lah semua dah tanya. Haih. Remy, kalau aku tak dapat pergi, sorry banyak-banyak. Congrats for getting married. :)


2 comments:

  1. aiseh..byk prob ke ritu...klu org xpuas ati ngn dart,biarkn aje...npe dart yg kne berenti klu dorg yg xbrusaha...biarkn si luncai dgn labu2 nya..ekekkee

    ReplyDelete