Friday, March 01, 2013

Little Things: Hormones

Saya ada masalah.
Bila usia semankin meningkat, masalah hormon agak merunsingkan.

Penat. Secara jujurnya, saya penat.
Keluar masuk klinik. Hadap muka doktor lagi.
Setiap kali pergi, doktor akan cakap
"kita tunggu lagi 3 bulan, jika berterusan macam ini, baru kita boleh diagnosis kamu ada penyakit apa"
In the mean time, kena kurangkan stress, minum air banyak, rehat yang cukup.

Cukup 3 bulan, everything were back to normal.
Tiba-tiba something happen, and everything were back like it used to be.
Apa ingat seronok ke period sebulan dua kali?
Darah banyak hilang kot.
Adik kandung pun dah letih nak layan kakak dia yang seorang ini.
Serba tak kena.

Tak larat dah stress macam ini.


2 comments:

  1. salam.
    lame x singgah blog dart.tbe2 hari ni teringat...(tipu,tdi ade selisih ngan org pkai baju baskin robbin..tu yg teringat dart..:P)

    xdpt bayang kan ape yg dart rase..sbb arif laki..ekekeke...but ape yg arif blh cakap, hold on...Dia takkan bagi kalau dia tau kite x boleh hadap..

    till we meet again.
    all-the-best

    ReplyDelete
  2. thanks arief. deep inside. really appriciate that. :)

    ReplyDelete