Saturday, April 27, 2013

Little Things: Alice

Nampak sangat Jumaat bukan hari yang rajin nak update. Almaklumla, bengang banyak kerja dekat office. Selasa minggu depan kena outstation sampai bulan Jun. Sudah tentu lah kerja bertimbun ditambah pula kau dah dapat teammate yang tak reti nak bertanya. Yang mulut berat ibarat ada sejongkong emas dalam mulut. Tapi tangan ligat melayari laman-laman sosial dan Youtube. Ah kau. Orang tengah sibuk, kau boleh bersenang lenang. Tak apa. Nasib baik kau dapat teammate yang garang tapi baik macam aku, tolong siapkan separuh kerja kau.

Alice. Ah. Hari itu nak cerita pasal Alice kan? So, here is Alice. My new born baby. Seriously, I really want to adopt it as soon as I saw it on the net. She's so brilliant. Why do I say that actually? Because I made her jammed for about a few times but she's still working fine. And I don't have to restart her. That's the main part actually. Why? Sebab saya jenis orangnya menjahanamkan teknologi (that's what people said). Well actually, I'm just trying to make full used of whatever it can do. I mean, kalau awak beli sesuatu device, tapi awak cuma guna basic use. Ibarat membeli smartphone, tapi guna untuk call dan mesej. Habis kuat, main facebook. Well hello, kalau nak call dengan mesej, 3310 pun boleh what. Beli smartphone kenapa? Sebab semua orang guna smartphone sekarang? Duh -.-"

Ouh Alice. I love you.



I don't know what exactly to write here to describe how perfect she is because I'm a person that wasn't that good to explain on things.
For more info about Blackberry Z10; visit here. :)

2 comments:

  1. aku dah try pakai Z10 bapak aku .. messaging dia best kalau sll pakia email. lepas tu dia streamline kan apps so senang nak akses .

    ReplyDelete
  2. yes. exactly. sbb tu aku sukaaaa. :)

    ReplyDelete