Thursday, October 31, 2013

Little Stories: Earphone

I should be aware that I can't use earphone.

But--

Saya kan budak degil. Mana lah nak peduli. Bila sakit baru nak berhenti. 

It all start 5-6 years ago, when I used to love hardcore songs. Nak study je, lagu bingit. Nak study je, lagu keras. Sampai lah satu masa, telinga bengkak. You know what, badan kita banyak saluran and most of it connects together. So, salur telinga dengan kerongkong dan hidung berkait. Jadi, bila telinga bengkak, muka pun jadi bengkak. Mata sakit, tekak sakit. Masa tu doktor kata, jangan dengar lagu bingit-bingit.

But--

For the past few days, I mean, weeks, setiap hari dengar lagu guna earphone. What's more, dah tak bengkak, tapi berdarah terus.

Memang cari penyakit--

Bermula lah hidup menitikkan ubat titik dalam telinga like 5-6 years ago.

Nice. And ouh! I'm home dah seminggu. Hye orang Shah Alam! :)

Saturday, October 19, 2013

Suri. Nyawa kedua

Salam.
So, there will be another 3 days to go, here in Tronoh. Will be back home soon. Home in the meaning of back to Shah Alam for a while. But then outstation lagi. Ah. Biasa lah tu. 

Sepanjang saya dekat sini, I shall conclude that I'm over-stressed. But you know, girls. Cuma ada satu sahaja untuk cure kan sakit jiwa yang bernanah di dalam dada, apa lagi? Shopping! Sounds cliche, but after all, it's true duh.
I do need someone that can distract me from buying things just to makes me happy whenever I'm mad/stress. 
Ah~
But Suri, I never regret having you.