Wednesday, December 18, 2013

Little things: Onesie

Hye semua.

I dah turn to 25 this year. Konon-konon dah bajet macam dewasa, tapi tak ada lah dewasa mana pun. Heh. Still ada sikit macam budak-budak sebab baru beli baju onesie. Ouh mengada betul. 


Both were mine. Adik pinjam satu, sampai lah belikan untuk dia juga. 


Imagine dragon kata nya. Haha. So, meh kita berborak tentang perihal kehidupan. Saya dah kerja. Semua orang tahu kan. Jadi, bila waktu berkerja ini saya tengok banyak benda berlaku di luar kotak pemikiran. Macam-macam manusia saya jumpa.

Let say, kita ada rakan sekerja. Nama pun rakan sekerja, obviously, dia tak bayar gaji kita, tapi kita satu team dengan dia. Wajar tak, kalau dia cakap, "Email me the document, Now"

Lagi sekali saya ulang, rakan sekerja, wajarkah kita diperlakukan sebegitu?

Awak nak minta sesuatu, sebagai rakan sekerja, treat others nicely. Kan elok ckp, "boleh tak minta tolong email kan document tu?"

Allah. Dia pun tahu la awak tengah meeting dan perlukan dokumen itu secepat mungkin. Apa la susah sangat nak cakap baik-baik minta tolong. Tak paham lah manusia "bossy" ni.

Manners mana lah hoi. Patut bagi kerja customer service baru paham erti kerjasama agaknya.



2 comments:

  1. lawa baju....ekekekeke....
    anyway...
    kalau arif la, da mmg kje arif kne anta document tu dekat dia...arif anta je la..pekakkan telinge...
    seriously, bende kecik2 ni buat penat je fikir panjang2...baik fikir bnd lain,....
    tapi, klo bukan keje arif la, da heel should i care...ko nak maki tengking ke, jerit sampai kua anak tekak ke, suke ko la...aku bole je amek barang aku, balik...selambe...

    hmm...ade kaitan ke comment ni...?hahaha..

    anyway, happy new year dart...(lanbat sket tak pe kan :P)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheh. Bkn kije dart. Itu kije org lain. Lgpn, dia nye file lebih updated dr mine. Sbb dart dpt dr dia. She should have been more sensitive whose having the updated version.

      Delete