Wednesday, January 15, 2014

Travel: Sabah



Soalan:
How was your life lately?

Hectic--

Anyway, some things have been came up at the office you know. 
Things such as in a short notice, I have to go to Sabah. 
Also, things such as we have to move to the new office in Putrajaya (currently our office is in Cyberjaya).

So, let's talk about Sabah

Long story short: Sales department minta tolong buat installation ke institusi di Sabah and Sarawak, so kami di hantar in pair ke setiap institusi. Keadaan jadi agak hectic bila kami perlu pergi dalam masa 2-3 hari tetapi tiket habis, jadi perlu tunggu lebih kurang seminggu sehingga tiket ada. 

For the first time ever, kami naik Malindo Air. Hui. Punya lawa stewardess dia. Like seriously comel je semua. Petite bak kata orang urban. Cewah.



So, bila dah pergi Sabah, tak sah kalau tak makan seafood. Ouh yummy. This is effinly good! Please please please, siapa pergi Sabah, tolong lah pergi makan seafood dia. Dah lah sedap, berbaloi okay!


Juga, tidak dilupakan, pisang goreng cheese. Alarh. Senang je nak buat. Goreng pisang, letak susu pekat sikit, tabur cheese. Tapi kalau dah pergi, try je dulu, tak salah pun. Sedap tahu?


Ini dua benda wajib makan dekat sana lah ni. Untuk souvenir pula, jangan lupa beli mutiara dia. Sana memang famous mutiara-mutiara ni. Cuma kena pandai beza, manik dengan mutiara, kalau tak, sia-sia kena tipu nanti. :)




2 comments:

  1. wooooot...besenye bile company anta trip last2 minute, kite slalu biseng...pokpek pokpek...
    tpi arief dapat rasekan yang...dart suke...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pergi ramai2. memang la seronok. cuba kalau gi sorang2. seronok ape nye.

      Delete