Saturday, May 24, 2014

Kurus dan seksi

Mana lagi baik? 
Gemuk dan menutup aurat--
Atau--
Kurus dan berpakaian seksi?

Sekarang kalau ada kawan-kawan cakap nak kurus, saya nak tanya balik, "untuk apa? Untuk seksi?"


Ah.


Friday, May 23, 2014

Little things: GoPro untuk selfie?

Ingat tak hari tu saya ada cakap nak beli GoPro?

Well--

Apperently, saya dah batalkan niat nak beli GoPro tu. Literally, batal kan niat. Sekarang rasa 70/30. 70% tak mahu beli, 30% nak beli.

Ouh why?

Sebab saya tengok orang lain beli sebab nak selfie, dan saya rasa itu dah mencabul kebolehupayaan kamera itu sendiri.

Please-- 

That camera, could do waaaayyyyy more than that. 

Tuesday, May 20, 2014

Travel: Home

Sekarang tak boleh mengadu tulis perkara pelik-pelik dalam blog. Banyak mata-mata yang membaca. Bak kata colleague saya lah kan, "be professional, Dart"

Sudah seminggu lebih balik dari site. Kali ini tak pergi bersendirian. Pergi satu team. Tak adalah lonely pun, sebab satu team 5 orang. Haha.

Eh. Dah lah, bye!

Wednesday, May 07, 2014

Congratulations Cousin!

Dear cousin,

Congratulations on your wedding.

I hope that you will

Be a good man to your wife--
As she had left everything just to be with you.
Be a good daddy to your children--
As their future is based on your guidance.
Be a good leader to your family--
As they all is depending on you.

I wish you all the best.






Little stories: Gemuk

Awak dah lama meninggalkan zaman persekolahan, suatu hari awak terjumpa seorang kawan sekolah yang dah bertahun-tahun awak tak jumpa. Awak pun excited lah ingat dia nak tanya khabar ke, nak belanja makan ke, tetapi soalan pertama yang keluar dari mulut puaka dia--

"Eh, apesal ko dah gemok ni?"

Masa tu awak rasa macam nak pergi beli cermin dan bagi kawan awak tengok sebab badan dia lagi besar dari awak.








P/S: Cermin diri sikit boleh?