Saturday, July 26, 2014

Jodoh

Adik lelaki saya tanya, 

"Umi, I didn't grew up so well, in your opinion, when was the right time for me to get marry?"

"Jodoh ni macam rezeki. Benda ni macam rahsia Allah, bila sampai masanya jodoh awak, sampai lah tu."

Lega. 

So korang, siap sedialah jawapan untuk soalan bocor "bila nak kahwin?" tu.

2 comments:

  1. ketuk ketuk....ade orang ke tak ni...?
    hmm...kalau arief dkat tmpt dart, arief rase mcm soalan tu ditujukan dkat arief...ekekeke....
    oh, bytheway, soalan bocor ni tak keluar exam, sbb xde jawapan...ekekeke...
    bile la dpt lepak ngan dart lagi ni...hmm...
    eh, jangan lupe hantar kad kalau dart nak kawen nnt...i must be there to witness...haahahaha..ke, dart da kawen da...ekekeke....
    one of my so called, friend. which i knew through sosial networking lame dulu (dart still hold the longest record) get married recently.
    i assume i am a very good friend for her. tapi tibe2, ade satu malam tu arief call die, nak ajak lepak..and guess what..husband die angkat...(mase tu arief tak tau die da kawen)...i was like...duh~..the very next day, die unfriend arief dari fb...ouch...
    moral of the story, kalau nak kawen, jgn lupe bg tau arief ye cik dartie...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye arief, I'm still single. Arief gile ape tak jemput arief for my wedding (which obviously tak tahu lagi bile) because you always be my best buddy since friendster kowt. I remember you put your name as "lord voldermort" back then. Hahahahahahahahha. Even though we rarely talk to each other but seriously, I always knew you're there. Hahahahahahahahha. Kawen nnt jgn lupa jemput taw arief!! Nak lepak dtg putrajaya taw. Dart kije sini, duduk dkt shah alam lagi. Hihi

      Delete