Tuesday, March 31, 2015

Sejemput hello



I found this on instagram. Now that's explain everything.
Hanya 1 hello, rosak move on bertahun- tahun.

Monday, March 30, 2015

Akal

"U kena control u follow tak? Or just F it?"
"I told you, I'm stupid. So you rasa I ikut tak?"
"Tak tahu. Ikut lah tu kot"
"Haaa laaaaaa"
"You memang cinta mati la ni? Memang isteri solehah ke? Memang aim syurga bawah tapak kaki lelaki? Nampak gaya macam tu kot"
"Sendiri tanya sendiri jawab. You tak paham perempuan"

Bila kena perli macam ni baru nampak bodoh sendiri lepas tu salahkan spesis lain yang tak paham spesis kita.
Kadang-kadang bila bercinta buat aku lupa yang Tuhan bagi akal.

Bet

It's fun to keep looking at the clock and trying to get busy
In hoping that I don't lose the bet 

Friday, March 27, 2015

Sunday, March 15, 2015

Friday, March 06, 2015

Injection

Semalam pergi inject vaccine ACW135Y. Tak tahu nak cakap mengada ke apa ke, hari ni tak boleh nk angkat tangan. Kebas sengal sakit dia tak hilang lagi.

I should told the doctor that I'm allergic to injection (I guess). Sakit gilaaaaaa. Ni dah kali ke berapa dah ni. Paling teruk dulu masa BCG. Ada orang cakap makan telur, BCG jadi buruk. Tapi dulu doktor cakap my body couldn't handle any injection or wound. I have a cheloid. 

Badan dah start panas.
Hurm.

Tuesday, March 03, 2015

That uneven eyelid

Saya ada uneven eyelid. Yang mana buat saya bencikan diri sendiri.

Uneven eyelid ni adalah suatu kondisi sebelah mata ada kelopak dan sebelah lagi tiada. Boleh google sendiri gambar-gambar nya. Saya begitu yakin punca uneven eyelid ni adalah kesan dari ditumbuk suatu masa dahulu oleh seorang lelaki.

Ya. Ditumbuk. Adik saya bersungguh katakan, mungkin memang dari lahir kelopak mata saya tak sama. Mana mungkin! Selama 26 tahun saya hidup, takkan baru saya sedar sewaktu usia saya menginjak ke 26? Come on! Saya adalah orang yang meneliti setiap inci tubuh saya sendiri setiap pagi. Ya. Setiap pagi. Dari kecil kelopak mata tak sama adalah benda mustahil.

Ah.

Monday, March 02, 2015

Texting

I choose to text you than to whatsapp so that I don't ripped cut my own heart whenever I see you online but didn't read the message. 

Damn.

My best friend huh?  

Sunday, March 01, 2015

Blog ini

Few years back saya stop blogging. Saya cuba, tapi saya bagi alasan malas. Sebenarnya saya punya teman yang bencikan blog ini. Sebab: 

1. Semua orang boleh Google nama saya yang membawa ke blog ini
2. Isi kandungan blog ini adalah himpunan kisah dan cerita yang terjadi di tahun-tahun lepas melibatkan teman-teman karib lelaki

Tapi sebab saya pernah jadi naive suatu masa dahulu, saya turutkan. (Naive sebab takkan nak cakap diri sendiri bodoh)

Saya adalah juga cuba untuk menulis secara sembunyi. Asalkan tak bercerita pada dia. 

Ntah la.